Förnyelsebar Energi

Applikationer & Produkter

Penlinks team arbetar hårt för att säkerställa att våra tjänster är av hög standard och är pålitliga. Genom tester och innovativt tänkande förbättrar vi våra produkter hela tiden. Vare sig du letar efter en standard, anpassad eller integrerad lösning så kan vi hjälpa dig!

Vattenkraft

Används inom förnyelsebar energi

Penlink kan leverera kraft till justerbara turbinblad för optimalt hastighetsflöde i både höga och låga vattennivåer.

Våra svivlar är konstruerade för vattenkraftmiljöer som förser med kontinuerlig och pålitlig drift, vilket ger tillförsel och returkraft till bladaktuatorer för att justera höjden för att anpassa sig till flödesförhållandena. Integrerad med släpringar och positionssensorer kan rotationsföreningar ge exakt och tillförlitlig positionsåterkoppling utöver vätskeöverföring.

⟶  Kontakta oss för mer information!

Download Brochure for Hydroelectric Power
Opens in new window

Solkraft

Används inom förnyelsebar energi

Vi erbjuder olika lösningar till förnyelsebar och alternativa energiapplikationer. Våra svivlar är utformade för att ge rotationsrörelse till diverse samlingsrör i ett paraboliskt koncentrerat solenergi (CSP)-fält. Funktionerna inkluderar ett specialutformat system för packningsförsegling som klarar av höga temperaturer, inre korrosionsbeständiga lager och en kundspecifik konstruktion för direktsvetsning till rörsystemet.
Vi kan också erbjuda "Turnkey" lösningar för att flytta solpaneler 360°, detta för att optimera solpanelernas position. Integrationen inkluderar elektriska släpringar, pulsgivare, motorer och drives.

Våra SWIR-kameror kan inspektera solpaneler via stativ eller drönare. Läs vårt applikationsblad om inspektion av solpaneler för att lära dig mer!

Vågkraft

Används inom förnyelsebar energi

Våra svivlar ger tillförlitlig vätsketransmission för den hydrauliska manövrering som behövs för anpassning till olika vågförhållanden. Integrationen av våra roterskarvar och positioneringssensorer ger en pålitlig lösning för exakt synkronisering och pitchplanering för att förbättra effektiviteten vid effektomvandling och sänka kostnaden.

Ladda ner broschyr för förnybar energi (eng)
Öppnar i nytt fönster

Vindkraft

Används inom förnyelsebar energi

Dagens ledande vindkraftverkstillverkare kräver pålitliga, högpresterande komponenter som kan arbeta kontinuerligt i de tuffaste miljöerna, ofta på avlägsna platser, där underhåll är svårt och kostnadskrävande.

Våra vätskesvivlar för hydrauliska bladsystem levererar pålitlig hydraulkraft till bladaktuatorer för ökad produktivitet och mindre underhållsrelaterad stillestånd - med andra ord för att avsevärt minska drift- och underhållskostnaderna.

Våra elektriska släpringar kan integreras i svivlarna för vätska, vilket ger signal och kraft för hydraulisk "Pitch Control". Ofta integrerad med blixtskydd, värmare och pulsgivare. Vi har också gjort och sålt flera lösningar med integrerad FORJ (Fiber Optic Rotary Joint).

Med över 2000 svivlar i drift hos våra kunder levererar våra prövade lösningar med resultat av högsta prestanda för både land och havsmiljöer.

⟶  Visste du att vi har pulsgivare för elektrisk pitchkontroll?