Marine & Offshore

Applikationer & Produkter

Vi vill höra från dig om dina kommande projekt och hur vi kan hjälpa dig. Skicka in ett formulär så kommer vi återkoppla till dig så fort som möjligt. Om du har en akut/brinnande fråga mejla eller ring oss, du hittar kontaktinformationen nedan.

Kranar

Används inom olje- och gasindustrin

Penlinks roterande överföring ger en kran möjlighet att rotera 360° fritt och överföra den kraft och styrning som behövs. Vi har lösningar för att överföra kraft med hjälp av en hydraulisk svivel eller elektrisk släpring, och kombinerat data, video och styrsignaler som behövs.

Vi har även lösingar för explosionklassade produkter som kräver ATEX/IECEx certifikat, samt lösningar där en mindre ATEx/IECEx släpring kan integreras i en hydrauliklösning.

Vårt produktsortiment är spritt både för mindre kranar till kranar med flera elmotorer som kräver flera 1000+A/märkström.

Vi levererar även kranar med DNV Produkt Certifikat, enligt DP2 samt DP3 (AUTR/ AUTRO).

Slangvinda

Används i marina och offshore verksamheter

Våra specialdesignade roterskarvar (hydrauliska svivlar) integreras direkt i slangvindan vilket möjliggör tillförlitlig lindning/släppning av slang och utrustning.

Passar till tryck upp till 20 000 + PSI [1,380+ BAR]. Våra svivlar tillhandahåller hydraulisk, pneumatisk, kemisk och annan service för slang-, kabel- och navelrullar. Vi erbjuder standard och anpassade lösningar med ett brett utbud av alternativ för en- och flerflödespassager, tryck, flödesvolym och vätska + elektrisk integration.

Visste du också att vi har integrerade roterskarvslösningar och pulsgivare för slangvindar? Kontakta oss för mer information!

Lars & TMS

Används i offshore-verksamhet

Släpringar med kombinerad fiberoptisk roterskarv för både ytan och nedsänkt (djupt hav) är nödvändiga för ROV-industrin. Penlink erbjuder ett brett utbud av skräddarsydda rotationsöverföringslösningar. Våra nedsänkbara släpringar är utformade speciellt för oljefylld drift, och det är därför släpringslängden kan minskas.

För LARS som verkar på vattenytan integrerar vi värmeelement i släpringen för att avlägsna eventuell fukt om kunden beslutar att inte oljefylla släpringen.

Våra släpringar har lång livslängd som reducerar nödvändiga serviceintervaller, vilket medför minskad stillestånd i applikationen/projekt. Visste du att vi kan integrera en pulsgivare i släpringsspaketet?

Marinundersökning

Används inom marin- och offshoreindustrin

Den pågående sökningen efter nya olje- och gasreserver har ständigt tvingat offshore-petroleumprospekteringsföretag att borra i djupare och djupare vatten. Återvinning av olja från dessa extrema djup för med sig tekniska utmaningar för traditionella ytproduktionsmetoder. Följaktligen blir utvecklingen och installationen av havsbottenutrustning allt viktigare för den ekonomiska återhämtningen av dessa reserver.

En kritisk funktion för säker och effektiv drift av utrustning för havsbottenproduktion är ett mycket tillförlitligt kommunikationssystem. Penlink har partner för standardprodukter och anpassade fiberoptiska telemetriprodukter och högpresterande släpringar. Det är viktigt med säkra och pålitliga produkter vilket vi förhåller oss till i konstruktions- och processfaser. Resultatet är robusta produkter med hög prestanda.

  ROV System

  Används i subsea-operationer

  Vi erbjuder ett brett utbud av komponenter till ROV, våra kompakta elektriska pulsigvare, högspännings-motorer med kundanpassad drivelektronik. Våra lågljuskameror med utmärkt prestanda vid reducerat ljus är nödvändiga för att inte överexponera partiklar i vattnet.

   

  Andra Applikationer
  • Yt och nedsänkta anslutningssystem
  • Hot Stab & blocksystems
  • Muddringssystem
  • Multiplex Control POD Systems
  • Komplexa monteringssystem

  Kabel-/Slangtrummor (Umbilical)

  Används i offshore- och oljeapplikationer

  Vi tillhandahåller svivlar och elektrooptiska roterskarvar för vinschapplikationer som är utformade för att ge en operativ flexibilitet för offshore och landbaserade applikationer.

  Penlinks kundanpassade svivlar och släpringar integreras direkt i vinschsystemet som möjliggör tillförlitlig lindning/släppning av slang och utrustning.

  Kompatibel med tryck upp till 20 000 + PSI [1,380+ BAR], och med en stor variation av kombinerade enheter, med elektriska och optiska passager kan vi erbjuda den lösning som passar era krav.