Olja & Gas

Applikationer & produkter relaterade till olja & gas

Penlinks team arbetar hårt för att säkerställa att våra tjänster är av hög standard och är pålitliga. Genom tester och innovativt tänkande förbättrar vi våra produkter hela tiden. Vare sig du letar efter en standard, anpassad eller integrerad lösning så kan vi hjälpa dig!

Spolrör

We deliver your solution

Robust design avsedd för brunnsintervention under högt tryck - Vår partner DSTI har tagit fram roterande överföring som levererar tillförlitlig vätsketransport för applikationer med spiralrör såsom rengöring, cirkulation, hydraulisk frakturering, syrastimulering, cementering och borrning.

Fracking & Drilling Mud Systems
Vridförbindelser med enkelflödespassager ger tillförlitlig vätskeöverföring som behövs för krävande frackningsoperationer. Specialiserade tätningar som klarar av hantering av slipande och frätande medier och ett robust vridkontakt / vinkelkontaktlager som ger pålitlig prestanda och minimerar behov av service och reparation.

 

Service Reel Applications
Designad för hydraulvätskor med högt tryck, multipla flödespassager ger en tillförlitlig vätskeöverföring som är nödvändig för in- & utrullning av långa rörlängder under arbetet vid borrning och bearbetning av olje- & gasbrunnar. Ledande tillverkare av CT-utrustning litar på våra produkter och använder dem dagligen runt om i världen.

Visste du att vi även har pulsgivare för Service Reel Applications? Kontakta oss för mer information!

 

PRODUKTEGENSKAPER

 • Designad för enklast möjliga montage i befintlig utrustning
 • Högtrycksdesign, upp till 15 000+ PSI (1,000+ BAR)
 • Konstruerad mot tillämpliga API & NACE-standards
 • Tätningssystem konstruerat för fracturing fluids, borrslam, och andra typer av medium som återfinns eller används i borrhål
 • Ett specialsystem av tätningslager för högsta möjliga prestanda och lång livslängd
 • 1,0", 1,5", 2,0", 3,0" och andra borrdiameter finns tillgängliga
 • Design för Onshore & Offshore miljö

Kranar

We deliver your solution

Penlinks roterande överföring ger en kran möjlighet att rotera 360° fritt och överföra den kraft och styrning som behövs. Vi har lösningar för att överföra kraft med hjälp av en hydraulisk svivel eller elektrisk släpring, och kombinerat data, video och styrsignaler som behövs.

Vi har även lösingar för explosionklassade produkter som kräver ATEX/IECEx certifikat, samt lösningar där en mindre ATEx/IECEx släpring kan integreras i en hydrauliklösning.

Vårt produktsortiment är spritt både för mindre kranar till kranar med flera elmotorer som kräver flera 1000+A/märkström.

Vi levererar även kranar med DNV Produkt Certifikat, enligt DP2 samt DP3 (AUTR/ AUTRO).

 

APPLIKATIONERS FUNKTIONER

 • Kransläpringar konstruerade för små kranar till kranar som kräver 1500A/krets
 • DNV GL Typgodkännande
 • ATEX- och IECEx-lösningar
 • Hålaxellösningar
 • Kombinerade roterskarvar

Flexslangar och kopplingar

We deliver your solution

Tillförlitliga lösningar som används av ledande tillverkare och operatörer inom olja & gas. Våra HPI-svivlar används i applikationer på ytan och nedsänkt (djupt hav) där flexibla slangar är känsliga för spänning och vridning från utrustningens installation, produktion, havsströmmar och andra miljöförhållanden.

Till skillnad från många konkurrenter tillåter våra svivlar att applikationerna roteras med lågt vridmoment, även vid fullt driftstryck - vilket förlänger slangens livslängd, samt sparar tid och pengar från oplanerade reparationer och driftstopp.

Penlinks svivlar är konstruerade baserat på projektansökningskrav från kunder och kvalificerade till API 6A, 16C och 17D. Den kompakta konstruktionen ger minskad vikt med tunga inre kullager för att stödja slangbelastningar och fungerar med sour service enligt NACE MR1075.

 

APPLIKATIONER

 • Moon Pool Drape Lines
 • Choke & Kill Lines
 • Överföring av borrlera
 • Hydrauliska slangar
 • Cementutrustning
 • Styrd tryckborrning (MPD)

 

NEDLADDNINGAR
High Pressure Inline Swivels (HPI Svivlar)

Nedsänkta flödesledningar & kopplingar

We deliver your solution

Våra undervattenssvivlar möjliggör relativ rotation mellan flödeslinjeutrustning och flödesledning för att upprätthålla korrekt vinkelpositionering under installationen, vilket reducerar installationstiden och eliminerar böjningsmoment för att förhindra utrustning/rörskador på havsbotten, då undervattensutrustning sänks till havsbotten.

Hittills har vår partner DSTI tillverkat, testat, kvalificerat och levererat över 200 djupvattensvivlar - pålitligt installerade och välfungerade ute på fält över hela världen.

Vi är engagerade i de ständigt föränderliga utmaningarna inom olja och gas och har gjort betydande och pågående investeringar, inklusive kapacitetstillverkning. Anpassad tryck- och lasttestutrustning med testriggar för produkter upp till 55 "[1400 mm] i diameter med böjtester upp till 3 miljoner ft-lbs [4100 kNm] samt dragtester upp till 3,1 miljoner lbf [13900 kN].

 

APPLIKATIONENS FUNKTIONER

 • Metall-till-metall-tätningssystem
 • Design lämpliga för högtemperaturs- / högtrycksapplikationer (HTHP)
 • Konstruerad för att kunna manövreras av en ROV
 • Specialiserad kullagerdesign för att absorbera böjningsmoment och dragbelastningar medan svängningsmomentet är aktivt.
 • Finns i API Fläns / Hub, Grayloc och andra anslutningar
 • Olika materialval som uppfyller projektkraven
 • Kompletta lösningar tillgängliga såsom: ROV-paneler, Hot Stabs, bulk-kopplingar, med mera.

 

LADDA NER INFORMATIONSBLAD
Broschyr för nedsänkbara svivlar

Top Drive

We deliver your solutions

Vi tillhandahåller pålitliga vätskeförseglings- och överföringslösningar för hydraulik och slipmedel för dagens krävande Top Drive applikationer. Vi tillhandahåller även svivlar för vattenkylda motorer.

Våra roterskarvar (svivlar) är konstruerade för att tar bort mycket av det manuella arbetet som tidigare krävdes på traditionella rigggolv - vilket minskar driftstopp och förbättrar säkerheten avsevärt. Vi erbjuder en mängd olika lösningar för Top Drive-system, inklusive svivlar med flera passager för hydrauliska rörhanteringsslangar som används för att hämta och placera borrsträngen.


Dessutom har vi världens mest robusta, pålitliga och kontaktfria magnetiska pulsgivare för Top Drive/Draw-motors/System. XP5 SMARTSafe ™ -sensorn driver världens första givare med avtagbar elektronik och som inte behöver någon yttre barriär! Pulsgivare har dessutom inget kullager, utan man fäster rotorn direkt på systemets befintliga kullager.

De är cULus, ATEX, AEx & IECEx certifierade och erbjuder otroligt pålitlig konstruktion! SMARTSafe XP5-sensorer kan användas i ATEX / IECEx, cUL, AEX och UL-gasfarliga miljöer.

Kontakta oss för mer information!

Kabel-/Slangtrummor (Umbilical)

We deliver your solution

Vi tillhandahåller svivlar och elektrooptiska roterskarvar för vinschapplikationer som är utformade för att ge en operativ flexibilitet för offshore och landbaserade applikationer.

Penlinks kundanpassade svivlar och släpringar integreras direkt i vinschsystemet som möjliggör tillförlitlig lindning/släppning av slang och utrustning.

Kompatibel med tryck upp till 20 000 + PSI [1,380+ BAR], och med en stor variation av kombinerade enheter, med elektriska och optiska passager kan vi erbjuda den lösning som passar era krav.

 

Applikationens funktioner

 • Brett utbud av släpringskonfigurationer
 • Högtryckssvivlar
 • Bulköverföring/Bränslefördelning

Application Notes

Lär dig mer om våra produkter

Vår applikationsblad visar våra produkter i relevanta sammanhang för att göra det lättare för dig att förstå varför våra produkter är de bästa på marknaden. Vi har inte bara standardlösningae, vi erbjuder också modifierade och kundanpassade lösningar som du kan beställa.

Application Notes