Olja & Gas

Applikationer & Produkter

Penlinks team arbetar hårt för att säkerställa att våra tjänster är av hög standard och är pålitliga. Genom tester och innovativt tänkande förbättrar vi våra produkter hela tiden. Vare sig du letar efter en standard, anpassad eller integrerad lösning så kan vi hjälpa dig!

Spolrör

Används inom olja- / frackingindustrin

Robust design avsedd för brunnsintervention under högt tryck - Vår partner DSTI har tagit fram roterande överföring som levererar tillförlitlig vätsketransport för applikationer med spiralrör såsom rengöring, cirkulation, hydraulisk frakturering, syrastimulering, cementering och borrning.

Visste du att vi även har pulsgivare för Service Reel Applications? Kontakta oss för mer information!

Kranar

Används inom olje- och gasindustrin

Penlinks roterande överföring ger en kran möjlighet att rotera 360° fritt och överföra den kraft och styrning som behövs. Vi har lösningar för att överföra kraft med hjälp av en hydraulisk svivel eller elektrisk släpring, och kombinerat data, video och styrsignaler som behövs.

Vi har även lösingar för explosionklassade produkter som kräver ATEX/IECEx certifikat, samt lösningar där en mindre ATEx/IECEx släpring kan integreras i en hydrauliklösning.

Vårt produktsortiment är spritt både för mindre kranar till kranar med flera elmotorer som kräver flera 1000+A/märkström.

Vi levererar även kranar med DNV Produkt Certifikat, enligt DP2 samt DP3 (AUTR/ AUTRO).

Flexslangar och kopplingar

Används i olje- och gasapplikationer

Tillförlitliga lösningar som används av ledande tillverkare och operatörer inom olja & gas. Våra HPI-svivlar används i applikationer på ytan och nedsänkt (djupt hav) där flexibla slangar är känsliga för spänning och vridning från utrustningens installation, produktion, havsströmmar och andra miljöförhållanden.

Till skillnad från många konkurrenter tillåter våra svivlar att applikationerna roteras med lågt vridmoment, även vid fullt driftstryck - vilket förlänger slangens livslängd, samt sparar tid och pengar från oplanerade reparationer och driftstopp.

Penlinks svivlar är konstruerade baserat på projektansökningskrav från kunder och kvalificerade till API 6A, 16C och 17D. Den kompakta konstruktionen ger minskad vikt med tunga inre kullager för att stödja slangbelastningar och fungerar med sour service enligt NACE MR1075.

Nedsänkta flödesledningar & kopplingar

Används inom olje- och gasindustrin

Våra undervattenssvivlar möjliggör relativ rotation mellan flödeslinjeutrustning och flödesledning för att upprätthålla korrekt vinkelpositionering under installationen, vilket reducerar installationstiden och eliminerar böjningsmoment för att förhindra utrustning/rörskador på havsbotten, då undervattensutrustning sänks till havsbotten.

Hittills har vår partner DSTI tillverkat, testat, kvalificerat och levererat över 200 djupvattensvivlar - pålitligt installerade och välfungerade ute på fält över hela världen.

Vi är engagerade i de ständigt föränderliga utmaningarna inom olja och gas och har gjort betydande och pågående investeringar, inklusive kapacitetstillverkning. Anpassad tryck- och lasttestutrustning med testriggar för produkter upp till 55 "[1400 mm] i diameter med böjtester upp till 3 miljoner ft-lbs [4100 kNm] samt dragtester upp till 3,1 miljoner lbf [13900 kN].

Top Drive

Används inom olje- och gasindustrin

Vi tillhandahåller pålitliga vätskeförseglings- och överföringslösningar för hydraulik och slipmedel för dagens krävande Top Drive applikationer. Vi tillhandahåller även svivlar för vattenkylda motorer.

Våra roterskarvar (svivlar) är konstruerade för att tar bort mycket av det manuella arbetet som tidigare krävdes på traditionella rigggolv - vilket minskar driftstopp och förbättrar säkerheten avsevärt. Vi erbjuder en mängd olika lösningar för Top Drive-system, inklusive svivlar med flera passager för hydrauliska rörhanteringsslangar som används för att hämta och placera borrsträngen.

Dessutom har vi världens mest robusta, pålitliga och kontaktfria magnetiska pulsgivare för Top Drive/Draw-motors/System. XP5 SMARTSafe ™ -sensorn driver världens första givare med avtagbar elektronik och som inte behöver någon yttre barriär! Pulsgivare har dessutom inget kullager, utan man fäster rotorn direkt på systemets befintliga kullager.

De är cULus, ATEX, AEx & IECEx certifierade och erbjuder otroligt pålitlig konstruktion! SMARTSafe XP5-sensorer kan användas i ATEX / IECEx, cUL, AEX och UL-gasfarliga miljöer.

Kontakta oss för mer information!

Kabel-/Slangtrummor (Umbilical)

Används i offshore- och oljeapplikationer

Vi tillhandahåller svivlar och elektrooptiska roterskarvar för vinschapplikationer som är utformade för att ge en operativ flexibilitet för offshore och landbaserade applikationer.

Penlinks kundanpassade svivlar och släpringar integreras direkt i vinschsystemet som möjliggör tillförlitlig lindning/släppning av slang och utrustning.

Kompatibel med tryck upp till 20 000 + PSI [1,380+ BAR], och med en stor variation av kombinerade enheter, med elektriska och optiska passager kan vi erbjuda den lösning som passar era krav.